Kantoor

Michiel Van RaemdonckElk project is uniek en resulteert in een gepersonaliseerd bouwwerk.
Aan de hand van een dialoog tussen ontwerper en bouwheer ontstaat een verbeelding, een verbeelding van de werkelijkheid, een werkelijkheid die zich manifesteert door soberheid en eenvoud. Er wordt in elk project gebruik gemaakt van licht, ruimtelijkheid en een detaillering van eerlijke materialen, dewelke het project bijstaan om tot een uniek (kunst) bouwwerk te komen.
De manier van werken is gericht op een intensieve betrokkenheid tussen bouwheer en architect. Er wordt steeds getracht om elke vraag en programma kritisch te beantwoorden en het antwoord in kwalitatieve en abstracte evidentie te herleiden. Op deze manier gaan we op zoek naar het ultieme, ontdaan van alle mode of trends.
In elk project heerst een relatie tussen de omgeving, het exterieur en het interieur, dewelke het bouwwerk tot het sublieme moeten verheffen. Elk project zal dan ook als een totaalproject aanschouwd en behandeld worden.
Mijn projecten zijn zeer verscheiden, zowel in functie als in schaal. Ik heb ervaring met nieuwbouw en verbouwingen, zowel residentieel als publiek. Hiernaast heb ik ook ervaring met het bouwen van binnenzwembaden en de restauratie van beschermde monumenten.

 

Publicatie:

Stijlvol Wonen – editie januari & februari 2017

 

Bureausamenstelling:

Michiel Van Raemdonck – architect

Steven Milliau – architect